Tess Risheden

Jag har intresserat mig för idrott, kost, hälsa och träning i hela sitt liv, både i praktik och teori. Som utövande idrottare har jag lärt mig vad som är bra och dåligt för kroppen och grundligt studerat såväl näringslära och relaterade ämnen som hälsa och friskvård.

Mellan åren 1999-2001 gjorde jag en kort men intensiv boxnings-
karriär som kulminerade i titeln som svensk mästare i lätt weltervikt. Som idrottare på elitnivå var jag förstås verkligen tvungen att ha kunskap om hur kroppen fungerar och skall behandlas för att fungera optimalt.

Jag har spelat trummor och slagverk sedan barnsben och varit med i otaliga band. I mitten av 90-talet bildade jag bandet Yoni där jag även skrev låtarna, sjöng och spelade gitarr, och som raskt kontrakterades av skivbolaget MNW.

I hela sitt liv har jag umgåtts på nära håll med hundar, katter och hästar. Ett tag hade jag också kråkan Krax som husdjur och har ett stort intresse för allt levande.
Jag har studerat bland annat ekonomisk historia, humanekologi och miljövetenskap. Under studierna har jag alltid upplevt skrivandet som ett lustfyllt moment och varit mån om att producera texter där inte bara det akademiska innehållet utan också läsbarheten och den språkliga kvaliteten har en viktig plats.

Jag är född 1970 och bor i Fritsla.